MENU
R

Rakastan antaa itsetehtyjä joululahjoja, lahjoja jotka on tehty rakkaudella ja ajatuksella.

Pyrin tänäkin vuonna pysymään minimissä tavaralahjojen kanssa ja ajatuksena olisikin tehdä taas suurin osan lahjoista itse. Lapset ja kummilapset ovat oikeastaan ainoita, joille tulee ostettua jotakin pientä toivelahjaa, mutta olen yrittänyt siirtyä palveluihin ja kokemuksiin tavaralahjojen sijaan.

Joululahjojen miettiminen alkaa usein jo syyskuussa ja marraskuun lopusta alkaen koti alkaa pikkuhiljaa tuoksumaan joululta, kun kaivan joulumausteita esiin. Joulun odotus harmauden ja loskan keskellä vaatii kotihyggeilyä, ja siihen ehdottomasti kuuluu mm. lasten kanssa pipareiden leipominen useaan kertaan sekä glögin lämmittäminen iltaisin lasten mentyä unille.

Tänä vuonna kotiin on vauva-arjen keskellä kertynyt iso pino pilttipurkkeja, joille halusin keksiä uutta käyttötarkoitusta lasinkeräyksen sijaan, siitä tämä idea sitten lähti. Tänä vuonna vanhempamme, mummit, hoitotädit ja ystävät tulevat saamaan meiltä lahjaksi erilaisia purkitettua DIY jouluherkkuja, joista ensimmäisenä valmistin viikunahillokkeen.

Valmistusohje:

500 g viikunoita

1 dl vettä

1 kanelitanko

250 g hillosokeria

Poista viikunoista kova kärki ja pilko ne kattilaan. Lisää kattilaan myös vesi ja kanelitanko. Kiehauta ja anna poreilla kannen alla 15 minuuttia.

Lisää sekaan hillosokeri. Jatka keittämistä 10-15 minuttia aina välillä sekoitellen.

Poista kanelitanko ja jäähdytä. Purkita hilloke ja siirrä purkit jääkaappiin vuorokaudeksi ennen tarjoilua.

Viimeistele purkit koristelulla ennen lahjaksi antamista.

Viikunahilloke on juustolautasen kruunu ja voit lisätä lahjaan esimerkiksi muutaman herkullisen juuston.

– made with love –

Herkullista joulua!

Comments
Add Your Comment