MENU
T

Tein pitkästä aikaa itse granolaa, rakastan sitä yli kaiken! En ole pitkään aikaan valmistanut sitä itse, mutta kun instagramissa tuli eteeni upea kuva kotitekoisesta granolasta, innostukseni leimahti välittömästi. Näin se mainota toimii ;)

Vauva-arjessa ruoan laittaminen ajan kanssa on ollut haasteellista, sillä välitöntä huomiotani tarvitaan tällä hetkellä lähes kokoajan. Teen keittiössä sellaisia juttuja, jotka voi helposti keskeyttää ja jotka eivät vaadi tarkkaa mittailua. Olen hyvin suurpiirteinen ja spontaani ruoanlaittaja, joten tarkat reseptiikat eivät ole muutenkaan juttuni. Ruoanlaittoni alkaa usein netistä, josta kaivan muutaman herkullisen oloisen ohjeen, joista sitten soveltamaan omanlaista versiota. 

 

Ohje on hyvin sovellettavissa oman makusi mukaan. Pähkinät ja siemenet voit korvata haluamillasi, ja sekaan voi lisätä rusinoiden sijasta vaikka kuivattuja karpaloita. Rasvan lähteenä käytin terveellisempää vaihtoehtoa tällä kertaa, ja kookokosöljy toimi mauntuojana myös mainiosti.

 

 

Herkullisen Granolan ohje

5 dl kaurahiutaleita

1 dl auringonkukansiemeniä

3 dl cashew -pähkinöitä

0,5 dl juoksevaa hunajaa

2 dl rusinoita

0,5 dl kookosöljyä

1 tl kanelia

 

Sulateta kookosöljy nestemäiseksi vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Sekoiteta kaurahiutaleet, siemenet, pähkinät, ja kaneli kulhossa.

Kaada seos leivinpaperille ja kaada sekä kookosöljysula että hunaja tasaisesti granolan päälle.

Paista uunin keskitasossa 150 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes seos on kevyesti ruskettunutta. Suosittelen sekoittamaan granolan n. 15 minuutin kuluttua, jolloin se paistuu kauttaaltaan.

Nosta valmis granola jäähtymään ja lisää joukkoon rusinat. Sekoita ja herkku on valmis!

 

Comments
Add Your Comment