MENU
MENU

HÄÄKUVAUSINFO

Milloin kuvaaja kannattaa varata?

Hääkuvaajaa ei voi varata liian aikaisin, mutta liian myöhään voi. Kuvaaja kannattaa varata heti, kun vihkipaikka on varmistunut. Yleisesti kesälauantait varataan jo edellisenä talvena. Varausta ei kannata jättää viimetippaan.

Tapaammeko ennen  häitä?

Kyllä! Tapaaminen sovitaan usein kuukausi ennen häitä. Suunnittelupalaverissa tutustumme toisiimme sekä käymme läpi hääpäivän kulun ja kuvaustoiveet. Toivomuksena olisi tavata tulevalla juhlapaikalla sekä päästä tutustumaan miljööseen jossa tulevat hääpotretit halutaan otettavan. Ennakkotapaamisen yhteydessä on  tehdään myös kirjallinen kuvaussopimus, josta selvää mitä on sovittu ja mikä maksaa mitäkin.

Kuinka kuvat toimitetaan?

Toimitan kuvat sähköisesti ja DVD:llä suurimmassa mahdollisessa koossa. Asiakkaani voivat teettää kuvistaan niin paljon tulosteita kuin haluavat.

Montako kuvaa saamme?

Kuvien määrä riippuu tietysti kuvausajasta, mutta 8–12 h hääpäivästä saa noin 400–600 käsiteltyä kuvaa. Teen kuvista myös mustavalkoisia versioita.

Milloin saamme valmiit kuvat?

Kuvien toimitusaika on noin 3–5 viikkoa.

Millaisella kalustolla valokuvaaja kuvaa?

Käytössäni on huippuluokan ammattilaiskalusto: Canon 5D Mark III -järjestelmäkamerat ja Canonin linssit. Mukana kulkee myös kevyt valaistuskalusto.

Ruokailu ja kuvaajan pukeutuminen 

Hääpäivänä minulla on aina asian mukainen vaatetus. Mikäli hääpäivänne tyyli vaatii tietynlaista pukeutumista, ilmoittakaa siitä etukäteen.

Jos hääkuvaus kestää yli 4 tuntia, olisi suositeltavaa tarjota kuvaajalle ruoka samalla, kun häävieraat nauttivat ruoasta. Istumapaikan tuli olla siloitettuna niin eetä pääsen nopeasti liikkumaan. Kuvaaja istuu pöydässä vain kahvin ja kakun aikana sekä juodessaan vettä. Jos kuvaajalle ei ole varattu ruokaa, siitä olisi hyvä kertoa etukäteen.

Kenellä on oikeus kuviin? 

Vaikka kyse on teidän häistänne, on kuvien tekijänoikeudet kuitenkin valokuvaajalla. Tämä tarkoittaa että valokuvaaja saa päättää mihin ja milloin kuviakäytetään, mutta hyvien tapojen mukaisesti kaikki sovitaan yhdessaä hääkuvaussopimuksessa. Saatte siis itse päättää saako minä valokuvajaana käyttää kuvianne kaupalliseen tarkoitukseen.

Miten portettikuvauksiin tulisi varautua?

Kiire ja hyvä hääkuva ei ole toimiva yhdistelmä joten potrettikuvausta varten kannattaa varata riittävästi aikaa. Ajankohta olisi hyvä olla muulloin kuin hääjuhlan aikana. Paras ajankohta kuvaukselle olisi ennen vihkimistä, jolloin meikit, kukat ja kampaukset  ovat  parhaimmillaan, eikä riisinjyviä varise pitkin ja poikin.  Miljöössä tapahtuvan hääpotrettikuvauksen voi suorittaa myös ennakkoon vaikkapa koekampaus ja –meikkipäivänä. Tällöin ei hääpäivän aikataulu ei vielä paina päälle ja taustaksi voidaan hyödyntää vaikka auringonlaskukin.