Kaunis äiti -kuvausprojekti

Minä olen äiti ja se on upeinta mitä minulle on elämäni aikana tapahtunut! En voi kuitenkaan kiistää sitä, etteikö se olisi myös vaatinut paljon..

Esikoiseni syntymän jälkeen elämän tärkeysjärjestykset menevät totaalisesti uusiksi, ja se on osittain tuntunut myös hyvältä. Vanhemmuus on pakottanut laittamaan toisen tarpeet omien edelle. Omista menoista luopuminen ei tunnu uhrautumiselta, mutta vartaloon tulleet pysyvät muutokset ovat tuntuneet ikäviltä.

Raskauden ja lapsen syntymän myötä vartaloni on muuttunut suuresti, enkä ole ollut lainkaan sinut muutosten kanssa. Kaiken sen itsevarmuuden katoamisen ja omasta kehosta erkaantumisen takia halusin tehdä asialle jotakin, omalla tavallani.

Nuorena äitinä toivon että voisin oppia hyväksymään itseni sellaisena kuin olen, ja sen että tällaiselta äitinä oleminen näyttää. En osannut hyväksyä itseäni kauniina äitinä, vaan kamppailin kehonkuvani sekä median välittämän naiskuvan kanssa. Tuntui pitkään siltä, että keho olisi mennyt jotenkin pilalle raskauden ja synnytyksen vuoksi, vaikka ajatuksen pitäisi olla täysin toisenlainen.

Haluaisin tehdä oman kuvaprojektin, en pelkästään itseäni varten vaan myös kaltaisiani äitejä varten. Haluan taistella väärää ajatusmallia vastaan ja auttaa äitejä arvostamaan omaa kehoaan, joka on vielä hetki sitten luonut ja ylläpitänyt elämää sisällään.

Tavoitteenani oli kuvata positiivisella tavalla synnyttäneitä äitejä ja heidän vartaloitaan ja tuoda näkyville sen, miltä naisen vartalo todellisuudessa näyttää synnytyksen jälkeen. Se ei välttämättä ole täydellisen kiinteä eikä symmetrinen, mutta se ei tarkoita sitä etteikö se olisi kaunis tai etteikö sitä voisi kantaa itsevarmana ja rohkeana. Äidit, pyritään unohtamaan median virheettömäksi muokatut naisvartalot, jotka vääristävät kuvaamme itsestämme ja saavat meidät peittelemään vartaloitamme. Sen sijaan katsotaan näitä kuvia ja haetaan mallia näistä äideistä!

Lämmin kiitos kaikille teille rohkeille mammoille, jotka tulitte mukaan projektiini! Näiden kuvien avulla näytetään kaikille kuinka ainutlaatuinen ja upea jokainen keho on!

Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet, OLET kaunis äiti!

Suuret kiitokset myös:

Ohessa pieni behind the scenes -kooste ikimuistoisen päivän tapahtumista. Päivä piti Kaunis äiti -kuvauksen lisäksi sisällään myös Äiti-Lapsi-kuvauksen, eli paikanpäällä oli myös paljon samanikäisiä heinäkuisia pikkuruisia.

Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Tervetuloa Blogiini

Valokuvaaja Susanna Hynynen. 31-vuotias, pienen poikavauvan sekä kohta 4-vuotiaan esikoispojan äiti. 

Blogi sisältää tarinoita valokuvauskeikkojen takaa sekä laajoja kuvagallerioita yksittäisistä kuvauskeikoista.

Ethän kopioi kuviani luvatta.

Categories