MENU

Valmistautuminen lapsi- ja perhekuvaukseen

Lämpimästi tervetuloa kuvaukseen, ihanaa että valitsitte juuri minut kuvaajaksenne.

Valokuvaukseen on hyvä tulla rennoin ja avoimin mielin. Jokainen kuvaus etenee omalla painollaan ja sen mukaan mitä kukin lapsi on valmis vastaanottamaan. Vanhempien läsnäolo lapsikuvauksissa on tärkeää, mutta toivon kuitenkin että annatte minulle tilaa työskentelyyn ja kuuntelette neuvojani.

Älä aseta mitään vaatimuksia pienelle lapselle, annetaan hänen olla juuri sellainen kuin hän on, ihana oma itsensä. Jos lapsia kovasti kehotetaan olemaan kiltisti kuvauksissa, se voi luoda liikaa paineita ja pahimmillaan purkautua kuvaustilanteessa. Lapset jännittävät kuvausta samaan tapaan kuin aikuisetkin, joten puhutaan etukäteen heille kivasta leikkihetkestä kuvaajan kanssa :) Älä myöskään puhu ennen kuvausta palkinnoista, se kortti voidaan sitten käyttää vasta kuvaushetkellä :)

Pysykää kuvauksessa kärsivällisenä, hyväntuulisena ja rentona, sillä lapsi aistii ja peilaa ilmapiiriään. Kuten me kaikki vanhemmat tiedämme, kaikki ei välttämättä aina mene odotetusti :) Tulkaa siis avoimin ja rennoin mielin ja annetaan tilanteen edetä omalla painollaan ilman stressiä.

Mikäli tulee mitään kysyttävää ennen kuvausta, voitte aina lähettää minulle viestiä sähköpostilla tai vaikka whatsupinkin kautta 0400 472 442 :)

Se mitä puet, voi olla yksi kuvan tärkeimmistä yksityiskohdista

Vaatetus on hyvin olennainen osa valokuvausta. Voit ottaa kuvaukseen mukaan erilaisia asukokonaisuuksia tai lainata minun lainarekistä sinulle sopivia asuja.

Suosittelen tyylillisesti pitsiä ja pellavaa ja neutraaleja ja luonnonläheisiä sävyjä, mutta toki oman makusi mukaan valitset juuri sellaisia mitkä itseäsi miellyttävät ja joissa on hyvä olla.

Studioltani löytyy lainavaaterekki, josta löytyy äideille ja lapsille asuja, jotka edustavat parhaiten tyyliäni. Perhe- ja sisaruskuvia varten huomioikaa vaatetus kaikkien osallistujien osalta, jonka tulisi olla mahdollisimman kevyt, yhtenäinen ja neutraali. Suosittelen yksinkertaisia sävyjä jotka, sointuvat yhteen, mutta välttäkää samistelua.

Äideille muutama neuvo valmistautumiseen:
- tee meikistä hieman arkimeikkiä vahvempi ja nappaa meikkipussukka mukaan kuvauspaikalle
- hiukset ovat parhaimmat aukinaisena ja keveinä laineina
- älä laita itseruskettavaa ennen kuvausta, ettei ihosta tule laikukasta
- mikäli haluat käyttää lainavaaterekin asuja, pue yllesi nudet alusvaatteet (ja mielellään olkaimettomat rintaliivit)
- muista myös kynsien siistiminen ennen kuvasta

Olen kerännyt Pinterestiin esimerkkejä asuista. Pinterestistä löydät myös gallerian, joka sisältää studioni lainarekin asuja. Galleriassa on tällä hetkellä vain murto-osa asuista ja päivitän kuvia jatkuvasti. Kurkkaa linkit alta!

Kuvauksen jälkeen

Toimitan linkin sekä salasanan luonnosgalleriaan 1-2 viikon kuluessa kuvauksesta. Luonnosgalleria sisältää lähes valmiiksi käsitellyt kuvat, joista löytyy niin väri- kuin mustavalkokuviakin.

Galleriasta pääsette valitsemaan haluamanne kuvat painamalla sydämen merkkiä kuvan ylälaidasta ja toimittamalla minulle valintanne "send to your photographer" painikkeella. Kuvavalinnat tehtyänne viimeistelen kuvista vielä ihon sekä taustan (korjaan mahdollisia roskia, näppyjä sekä ryppyjä kankaista) jonka jälkeen toimitan valmiit kuvat WeTransfer -ohjelman kautta tai vaihtoehtoisesti postilla, mikäli tilaatte fine art kuvatuotteita.

Digikuvat tulette saamaan täyden resoluution kokoisina sekä web-kokoisina tiedostoina. Printit ovat museolaatuisia, eli parasta mitä voin tarjota. Fine Art -kuvat ovat 100% puuvillaa, joissa kuvien sävyt sekä tarkkuun toistuvat juuri kuten olen ne määritellyt. Taulut ovat laadukkaita, alumiinipintaisia, UV-käsiteltyjä Dipond-komposiittilevyjä, täysin taipumattomia sekä kevyitä ja on helppo kiinnittää mihin tahansa.

Lämpimästi tervetuloa <3