Valmistautuminen lapsi- ja perhekuvaukseen

Kuvaus voidaan suorittaa studiolla, kotioloissa tai muussa tutussa ja kauniissa ympäristössä. Kuvaukseen tulee varata tunnin verran aikaa, josta n. 45 minuuttia kuvataan.

Lapsikuvaus tulisi ajoittaa siten, että lapsen normaali päivärytmi ei muutu. Kuvaus kannattaa siis ajoittaa aamuun tai heti päiväunien jälkeen, sillä levänneet lapset ovat täynnä energiaa ja iloa.

Valokuvaajana pyrin pitämään lapset hyvällä tuulella ja yhdessä leikkimällä saadaan luonnollisia hetkiä taltioitua. Aluksi ollaan vakavia ja ihmetellään uutta tilannetta, mutta usein kuvauksen edetessä rentoudutaan ja annetaan hymyjäkin kameralle.

Valokuvaukseen on hyvä tulla rennoin ja avoimin mielin. Jokainen kuvaus etenee omalla painollaan ja sen mukaan mitä kukin lapsi on valmis vastaanottamaan. Vanhempien läsnäolo kuvauksissa on tärkeää, mutta toivon kuitenkin että annatte minulle tilaa työskentelyyn ja kuuntelette neuvojani.

 

Älä aseta mitään vaatimuksia pienelle lapselle, annetaan hänen olla juuri sellainen kuin hän on, ihana oma itsensä.

 

Pysykää kuvauksessa kärsivällisenä, hyväntuulisena ja rentona, sillä lapsi aistii ja peilaa ilmapiiriään. Kuten me kaikki vanhemmat tiedämme, kaikki ei aina mene odotetusti, vaan tilanteen mukaan sovelletaan :) Tulkaa siis avoimin ja rennoin mielin ja annetaan tilanteen edetä omalla painollaan ilman stressiä.

Kuvaukseen voi ottaa mukaan muutamia vaatevaihtoehtoja.  Suosin vaaleita ja hyvin yksinkertaisia laadukkaita ja luonnollisia vaatteita. Unohdetaan sukat, sukkahousut ja kengät, sillä pienet paljaat varpaat ovat maailman söpöimmät. Mitä pienempi lapsi kyseessä, sitä enemmän ihoa näkyviin :)

Sisarus ja perhekuvissa kannattaa suosia yhtenäisiä, toisiinsa sopivia sävyjä, mutta välttää samanlaisia asuja. Tarvittaessa autan mielelläni kuvausvaatteiden valinnassa.

HUOM!

* Tulkaa aina ajoissa kuvauspaikalle! En valitettavasti pysty joustamaan aikojen kanssa, sillä teen monesti useamman kuvauksen samana päivänä.

* Perhekuvissa keskity omiin ilmeisiisi ja rentoutuneeseen olemukseen sekä ryhtiisi, minä hoidan kaiken muun.

* Nappaa kuvauksiin mukaan lapselle tärkeä lelu, joita voimme mahdollisesti käyttää kuvissa.

* Lapselle kannattaa ottaa mukaan myös juotavaa ja pientä syötävää

* Studiolle ei saa tulla sairaana

* Kuvaustilanteesta saa napata kännykkäkuvan muistoksi ja jakaa vapaasti somessa, mutta pyytäisin että muutoin lasten valokuvaaminen jätettäisiin minulle. Kiitos ymmärryksestänne!

 

YHTEYSTIEDOT

Läkkisepäntie 20B

00620 Helsinki

 

E-mail: [email protected]

Puh. +358 400 472 442

@susannahynynen