LAPSI- JA PERHEKUVAUS

VALMISTAUTUMINEN LAPSI- JA PERHEKUVAUKSEEN

 

Kuvaus voidaan suorittaa studiolla, kotioloissa tai muussa tutussa ja kauniissa ympäristössä. Lapsikuvaus tulisi ajoittaa siten, että lapsen normaali päivärytmi ei muutu. Kuvaus kannattaa siis ajoittaa aamuun tai heti päiväunien jälkeen, sillä levänneet lapset ovat täynnä energiaa. Valokuvaajana pyrin pitämään lapset hyvällä tuulella ja yhdessä leikkimällä saadaan luonnollisia hetkiä taltioitua. Vanhempien läsnäolo kuvauksissa on tärkeää, mutta toivon kuitenkin että annatte minulle tilaa työskentelyyn ja kuuntelette neuvojani.

Valokuvaukseen on hyvä tulla rennoin ja avoimin mielin ja mukaan voi ottaa muutamia vaatevaihtoehtoja. Yksinkertaiset, selkeäkuvioiset ja -väriset vaatteet ovat parhaita. Sisarus ja perhekuvissa kannattaa suosia yhtenäisiä, toisiinsa sopivia sävyjä. Tarvittaessa autan mielelläni kuvausvaatteiden valinnassa.

Ota kuvauksiin mukaan lapselle muutama tärkeä lelu, joita voimme mahdollisesti käyttää kuvissa. Omat lelut saavat lapset usien iloiselle tuulelle ja niiden avulla voidaan myös houkutella lapsi katsomaan oikeaan suuntaan. Jos mielitte kuviin jotakin rekvisiittaa, sitä voi tuoda tullessaan tai voimme käyttää jotakin minun laajasta varastoani, johon kuuluu erilaiset istuimet, lelut, ilmapallot sekä muut koristeet.

HUOM!

* Saapukaa kuvauksiin avoimin mielin. Kiireetön ja stressitön ilmapiiri luo hyvän pohjan kuvaukselle. Kireys ja hermostuneisuus tarttuu lapsiin, joten mukaan tarvitaan paljon iloa ja leikkimieltä :)

* Tulkaa aina ajoissa kuvauspaikalle! En valitettavasti pysty joustamaan aikojen kanssa, sillä teen monesti useamman kuvauksen samana päivänä

* Lapselle kannattaa ottaa mukaan myös juotavaa ja pientä syötävää

* Studiolle ei saa tulla sairaana