MENU

Valmistautuminen lapsi- ja perhekuvaukseen

Valokuvaukseen on hyvä tulla rennoin ja avoimin mielin. Jokainen kuvaus etenee omalla painollaan ja sen mukaan mitä kukin lapsi on valmis vastaanottamaan. Vanhempien läsnäolo lapsikuvauksissa on tärkeää, mutta toivon kuitenkin että annatte minulle tilaa työskentelyyn ja kuuntelette neuvojani.

Kesäaikaan rakastan kuvata iltaisin, sillä silloin valo ja luonto on kauneimmillaan. Lapsia kuvatessa ilta-aika saattaa kuulostaa hurjalta, mutta lupaan että riski on ottamisen arvoinen. Voit halutessasi koittaa viivästyttää mahdollista päiväuniaikaa hieman eikä pieni herkkupussikaan ole pahitteeksi ottaa mukaan ;)

 

Älä aseta mitään vaatimuksia pienelle lapselle, annetaan hänen olla juuri sellainen kuin hän on, ihana oma itsensä.

 

Pysykää kuvauksessa kärsivällisenä, hyväntuulisena ja rentona, sillä lapsi aistii ja peilaa ilmapiiriään. Kuten me kaikki vanhemmat tiedämme, kaikki ei välttämättä aina mene odotetusti :) Tulkaa siis avoimin ja rennoin mielin ja annetaan tilanteen edetä omalla painollaan ilman stressiä.

 

Se mitä puet, voi olla yksi kuvan tärkeimmistä yksityiskohdista

 

Perhe- ja sisaruskuvia varten huomioikaa oma vaatetus, jonka tulisi olla mahdollisimman yhtenäinen ja neutraali. Suosittelen yksinkertaisia sävyjä jotka, sointuvat yhteen. Tytöille ja äidille suosittelen ilmavia mekkoja, pitsiä ja villaa, pellavaa ja miehille neutraaleja ja luonnonläheisiä sävyjä.  Välttäkää kylmiä/sinisiä sekä mustia sävyjä sekä printtikuvioita ja logoja paidoissa sekä täysin yhtenäisiä asuja keskenään.

 

Olen kerännyt Pinterestiin esimerkkejä asuista, hae inspiraatiota painamalla TÄSTÄ. Pinterestistä löydät myös GALLERIAN, joka sisältää studioni lainarekin asuja. Galleriassa on tällä hetkellä vain murto-osa asuista ja päivitän kuvia jatkuvasti.

 

HUOM!

* Tulkaa aina ajoissa kuvauspaikalle! En valitettavasti pysty joustamaan aikojen kanssa, sillä teen monesti useamman kuvauksen samana päivänä.

* Perhekuvissa keskity omiin ilmeisiisi, rentoutuneeseen olemukseen sekä ryhtiisi, minä hoidan kaiken muun.

* Lapselle kannattaa ottaa mukaan juotavaa ja pientä syötävää.

* Kuvauksiin ei saa tulla sairaana.

* Kuvaustilanteesta saa napata kännykkäkuvan muistoksi ja jakaa vapaasti somessa, mutta pyytäisin että muutoin lasten valokuvaaminen jätettäisiin minulle. Kiitos ymmärryksestänne!