Valmistautuminen lapsi- ja perhekuvaukseen

Kuvaus voidaan suorittaa studiolla, kotioloissa tai muussa tutussa ja kauniissa ympäristössä. Kuvaukseen tulee varata tunnin verran aikaa, josta n. 45 minuuttia kuvataan.

Lapsikuvaus tulisi ajoittaa siten, että lapsen normaali päivärytmi ei muutu. Kuvaus kannattaa siis ajoittaa aamuun tai heti päiväunien jälkeen, sillä levänneet lapset ovat täynnä energiaa ja iloa.

Valokuvaajana pyrin pitämään lapset hyvällä tuulella ja yhdessä leikkimällä saadaan luonnollisia hetkiä taltioitua. Aluksi ollaan vakavia ja ihmetellään uutta tilannetta, mutta usein kuvauksen edetessä rentoudutaan ja annetaan hymyjäkin kameralle.

Valokuvaukseen on hyvä tulla rennoin ja avoimin mielin. Jokainen kuvaus etenee omalla painollaan ja sen mukaan mitä kukin lapsi on valmis vastaanottamaan. Vanhempien läsnäolo kuvauksissa on tärkeää, mutta toivon kuitenkin että annatte minulle tilaa työskentelyyn ja kuuntelette neuvojani.

 

Älä aseta mitään vaatimuksia pienelle lapselle, annetaan hänen olla juuri sellainen kuin hän on, ihana oma itsensä.

 

Pysykää kuvauksessa kärsivällisenä, hyväntuulisena ja rentona, sillä lapsi aistii ja peilaa ilmapiiriään. Kuten me kaikki vanhemmat tiedämme, kaikki ei aina mene odotetusti, vaan tilanteen mukaan sovelletaan :) Tulkaa siis avoimin ja rennoin mielin ja annetaan tilanteen edetä omalla painollaan ilman stressiä.

 

Se mitä puet, voi olla yksi kuvan tärkeimmistä yksityiskohdista

 

Perhe- ja sisaruskuvia varten huomioikaa oma vaatetus, jonka tulisi olla mahdollisimman kevyt, yhtenäinen ja neutraali. Suosittelen yksinkertaisia sävyjä jotka, sointuvat yhteen. Tytöille ja äidille suosittelen ilmavia mekkoja, pitsiä ja pellavaa ja miehille neutraajela ja luonnonläheisiä sävyjä.  Välttäkää kylmiä sävyjä sekä printtikuvioita ja logoja paidoissa. Olen kerännyt Pinterestiin esimerkkejä asuista, hae inspiraatiota täältä.

Studiolla on myös pieni lainarekki, josta löytyy äideille asuja, jotka edustavat parhaiten tyyliäsi. Mekot ovat kokoa S-L. Vastasyntyneille sekä vauvoille löytyy myös asuja aina kokoon 80 saakka.

Voitte tulla kuvaukseen rennossa oloasussa ja ottaa kuvausvaatteet mukaan erikseen.

 

HUOM!

* Tulkaa aina ajoissa kuvauspaikalle! En valitettavasti pysty joustamaan aikojen kanssa, sillä teen monesti useamman kuvauksen samana päivänä.

* Perhekuvissa keskity omiin ilmeisiisi ja rentoutuneeseen olemukseen sekä ryhtiisi, minä hoidan kaiken muun.

* Nappaa kuvauksiin mukaan lapselle tärkeä lelu, joita voimme mahdollisesti käyttää kuvissa.

* Lapselle kannattaa ottaa mukaan myös juotavaa ja pientä syötävää

* Studiolle ei saa tulla sairaana

* Kuvaustilanteesta saa napata kännykkäkuvan muistoksi ja jakaa vapaasti somessa, mutta pyytäisin että muutoin lasten valokuvaaminen jätettäisiin minulle. Kiitos ymmärryksestänne!