MENU

DAILY STORIES

DIY joululahjat – Viikunahilloke

31.12.2019 / Yleinen
OPEN

Rakastan antaa itsetehtyjä joululahjoja, lahjoja jotka on tehty rakkaudella ja ajatuksella.

Pyrin tänäkin vuonna pysymään minimissä tavaralahjojen kanssa ja ajatuksena olisikin tehdä taas suurin osan lahjoista itse. Lapset ja kummilapset ovat oikeastaan ainoita, joille tulee ostettua jotakin pientä toivelahjaa, mutta olen yrittänyt siirtyä palveluihin ja kokemuksiin tavaralahjojen sijaan.

Joululahjojen miettiminen alkaa usein jo syyskuussa ja marraskuun lopusta alkaen koti alkaa pikkuhiljaa tuoksumaan joululta, kun kaivan joulumausteita esiin. Joulun odotus harmauden ja loskan keskellä vaatii kotihyggeilyä, ja siihen ehdottomasti kuuluu mm. lasten kanssa pipareiden leipominen useaan kertaan sekä glögin lämmittäminen iltaisin lasten mentyä unille.

Tänä vuonna kotiin on vauva-arjen keskellä kertynyt iso pino pilttipurkkeja, joille halusin keksiä uutta käyttötarkoitusta lasinkeräyksen sijaan, siitä tämä idea sitten lähti. Tänä vuonna vanhempamme, mummit, hoitotädit ja ystävät tulevat saamaan meiltä lahjaksi erilaisia purkitettua DIY jouluherkkuja, joista ensimmäisenä valmistin viikunahillokkeen.

Valmistusohje:

500 g viikunoita

1 dl vettä

1 kanelitanko

250 g hillosokeria

Poista viikunoista kova kärki ja pilko ne kattilaan. Lisää kattilaan myös vesi ja kanelitanko. Kiehauta ja anna poreilla kannen alla 15 minuuttia.

Lisää sekaan hillosokeri. Jatka keittämistä 10-15 minuttia aina välillä sekoitellen.

Poista kanelitanko ja jäähdytä. Purkita hilloke ja siirrä purkit jääkaappiin vuorokaudeksi ennen tarjoilua.

Viimeistele purkit koristelulla ennen lahjaksi antamista.

Viikunahilloke on juustolautasen kruunu ja voit lisätä lahjaan esimerkiksi muutaman herkullisen juuston.

– made with love –

Herkullista joulua!

Kesän 2019 minikuvaukset

26.9.2019 / Lapsikuvaus
OPEN

Minikuvauspäivät ovat olleet vuosittain teidän suosikkeja ja on ollut upeaa saada tavata jälleen vanhoja asiakkaita kuin uusiakin perheitä. 

Minikuvauspäivän kuvaukset olivat lyhytkestoisia, joko 15 minuutin 30 minuutin spotteja, eli kyseessä on hyvin intensiivinen kuvaushetki kanssani. Asiakkaiden kanssa otettiin pääasiassa perhekuvia, mutta joukkoon mahtui myös 1-vuotiskuvia, sisaruskuvia sekä muotokuviakin.

Kesän 2019 minikuvauspäivän lokaatio valikoitui sen monipuolisuuden, rouheisuuden sekä valon vuoksi. Paikka oli luonnonmukainen peltokaistale, joka oli upea juuri sellaisenaan.

Kuvauspäivän sää oli yhtä jännitysnäytelmää ja osa päivän kuvauksista jouduttiin siirtämään sateen vuoksi. Siirto ei kuitenkaan ollut lainkaan huono asia, sillä toiselle kuvauspäivälle saatiin täydellinen auringonlasku. 

Onnellisena voinen todeta että kuvaus järjestetään taas ensi kesänä <3

/Susanna

GranolaLOVE

3.8.2019 / Yleinen
OPEN

Tein pitkästä aikaa itse granolaa, rakastan sitä yli kaiken! En ole pitkään aikaan valmistanut sitä itse, mutta kun instagramissa tuli eteeni upea kuva kotitekoisesta granolasta, innostukseni leimahti välittömästi. Näin se mainota toimii ;)

Vauva-arjessa ruoan laittaminen ajan kanssa on ollut haasteellista, sillä välitöntä huomiotani tarvitaan tällä hetkellä lähes kokoajan. Teen keittiössä sellaisia juttuja, jotka voi helposti keskeyttää ja jotka eivät vaadi tarkkaa mittailua. Olen hyvin suurpiirteinen ja spontaani ruoanlaittaja, joten tarkat reseptiikat eivät ole muutenkaan juttuni. Ruoanlaittoni alkaa usein netistä, josta kaivan muutaman herkullisen oloisen ohjeen, joista sitten soveltamaan omanlaista versiota. 

 

Ohje on hyvin sovellettavissa oman makusi mukaan. Pähkinät ja siemenet voit korvata haluamillasi, ja sekaan voi lisätä rusinoiden sijasta vaikka kuivattuja karpaloita. Rasvan lähteenä käytin terveellisempää vaihtoehtoa tällä kertaa, ja kookokosöljy toimi mauntuojana myös mainiosti.

 

 

Herkullisen Granolan ohje

5 dl kaurahiutaleita

1 dl auringonkukansiemeniä

3 dl cashew -pähkinöitä

0,5 dl juoksevaa hunajaa

2 dl rusinoita

0,5 dl kookosöljyä

1 tl kanelia

 

Sulateta kookosöljy nestemäiseksi vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Sekoiteta kaurahiutaleet, siemenet, pähkinät, ja kaneli kulhossa.

Kaada seos leivinpaperille ja kaada sekä kookosöljysula että hunaja tasaisesti granolan päälle.

Paista uunin keskitasossa 150 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes seos on kevyesti ruskettunutta. Suosittelen sekoittamaan granolan n. 15 minuutin kuluttua, jolloin se paistuu kauttaaltaan.

Nosta valmis granola jäähtymään ja lisää joukkoon rusinat. Sekoita ja herkku on valmis!

 

Äitiyslomalla

12.1.2019 / Yleinen
OPEN

6.1.2019 unelmani kävivät toteen, kun perheeseemme saapui toinen poika.

Kuvaukset ovat tauolla ainakin alkukevään, sillä keskityn höpsähtämään tähän ihanaan vauvakuplaan <3