MENU
K

Kuten olette varmaan huomanneetkin, rakastan lasten valokuvaamista. Viime vuonna n.60% kaikista kuvauksista oli 1-vuotiskuvauksia, ihanaa että se on edelleen niin kovin suosittua!

Kuvauksissa pieni malli on AINA kuvien keskipiste, mutta kaikki kuvan ympärillä oleva on myös tärkeää. Studiokuvaukset ovat talviaikaan kaikista suosituimpia, koska Helsingin suunnalla luonto ei ole aina kovin luminen. MUTTA, sitten kun talvi vihdoin saapuu ja valkeus peittää harmauden, suosittelen ehdottomasti kuvausta ulkona!

 

Ulkokuvaus on mahdollista talvellakin

 

Yksivuotiskuvauksissa pyrin usein siihen että kuviin saisi jotenkin näkymään vuodenajan. Studio-olosuhteissa se onnistuu pääasiassa vaatetuksen avulla, mutta ulkokuvaus mahdollistaa tämän helpoiten. Mikäli olette yhtään talvikuvien ystäviä, sovitaan kuvaukset alustavasti ulkosalle. Plan B on sitten tietenkin kuvaus studiolla, mikäli ulkona sataa vettä tai luminen maisema on pois päältä.

Muutama seikka lapsen valokuvaukseen tulee huomioida, jotta kuvaus onnistuu ja kuvista tulee ikimuistoisia.

  • Asu! Toppapuku ei ole maailman kaunein vaate ulkona, joten vältetään sen käyttöä. Suosittelen etsimään kaapeista kaikki villavaatteet ja selkeäkuvioiset ja sävyiset takit ja asusteet. Mikäli käytetään takkia, ei jalkaan kuitenkaan laiteta toppahousuja, vaan useampi kerros housuja. Oheisen kuvasarjan kuvissa, pojalla päällä sukkahousut, villahousut ja päällimmäisenä siistit mustat housut ja villasukat.
  • Talvella kannattaa välttää valkoisia vaatteita, koska ne helposti peittyvät valkoiseen taustaan. Kuvasarjasta tämän huomaa hatun osalta :)
  • Mukaan ehdottomasti viltti. Jos lasta paleltaa kuvasten aikana, voi hänet kääriä välillä lämmittelemään syliin viltin sisään. Kun on tarpeeksi lämmin, voidaan vielä jatkaa hetki kuvauksia.
  • Mukaan kannattaa ottaa myös evästä sekä kuivia vaatteita, jotka voi vaihtaa kuvauksen jälkeen.

Näillä eväillä ulos kuvaamaan!

Ihania pakkaspäiviä!

<3 S

Comments

Ompas kivoja, lifestyle tyylisiä kuvia! :) 

Add Your Comment