MENU

Valmistautuminen lokaatiokuvaukseen

Sään salliessa kuvaus voidaan toteuttaa haluamassanne lokaatiossa, missä tahansa. Kuvausympäristöksi sopii puisto, oma pihapiiri tai vaikka kalliot meren äärellä.

Sää on aina otettava huomioon. Sateen sattuessa voimme joko kuvata studiossa tai mahdollisesti myös siirtää kuvausaikaa myöhemmäksi.

Kuvaustyylini on luonnonläheinen ja rakastan aitoja hetkiä. En juurikaan käytä rekvisiittoja lokaatiokuvauksissa, jottei ne veisi likaa huomiota tärkeimmästä eli kuvattavasta. Valokuvaajana pyrin pitämään lapset hyvällä tuulella ja yhdessä leikkimällä saadaan luonnollisia hetkiä taltioitua. Aluksi ollaan vakavia ja ihmetellään uutta tilannetta, mutta usein kuvauksen edetessä rentoudutaan ja annetaan hymyjäkin kameralle.

Valokuvaukseen on hyvä tulla rennoin ja avoimin mielin. Jokainen kuvaus etenee omalla painollaan ja sen mukaan mitä kukin lapsi on valmis vastaanottamaan. Vanhempien läsnäolo kuvauksissa on tärkeää, mutta toivon kuitenkin että annatte minulle tilaa työskentelyyn ja kuuntelette neuvojani, silloin kun ette ole itse mukana kuvassa.

 

 

Älä aseta vaatimuksia lapsille, annetaan heidän olla juuri sellaisia kuin ovat

 

Pysykää kuvauksessa kärsivällisenä, hyväntuulisena ja rentona, sillä lapsi aistii ja peilaa ilmapiiriään. Kuten me kaikki vanhemmat tiedämme, kaikki ei aina mene odotetusti, vaan tilanteen mukaan sovelletaan :) Tulkaa siis avoimin ja rennoin mielin ja annetaan tilanteen edetä omalla painollaan ilman stressiä.

Kuvaukseen voi ottaa mukaan muutamia vaatevaihtoehtoja.  Suosin vaaleita ja hyvin yksinkertaisia laadukkaita ja luonnollisia vaatteita. Kesäaikaan unohdetaan sukat, sukkahousut ja kengät, sillä pienet paljaat varpaat ovat maailman söpöimmät. Mitä pienempi lapsi kyseessä, sitä enemmän ihoa näkyviin :)

Sisarus ja perhekuvissa kannattaa suosia yhtenäisiä, toisiinsa sopivia sävyjä, mutta vältetään kuitenkin identtisiä asuja.

 

HUOM!

* Kylmällä säällä pukeutukaa lämpimästi ja ottakaa mukaan lapsille viltti, jonka sisälle käpertyä lämmittelemään vilun yllättäessä

* Saapukaa kuvauksiin avoimin mielin. Kiireetön ja stressitön ilmapiiri luo hyvän pohjan kuvaukselle. Kireys ja hermostuneisuus tarttuu lapsiin, joten mukaan tarvitaan paljon iloa ja leikkimieltä :)

* Tulkaa aina ajoissa kuvauspaikalle! En valitettavasti pysty joustamaan aikojen kanssa, sillä teen monesti useamman kuvauksen samana päivänä

* Lapselle kannattaa ottaa mukaan myös juotavaa ja pientä syötävää

* Kuvauksiin ei saa tulla sairaana

* Lokaatiokuvauksia teen kilometrikorvauksetta pääkaupunkiseudulla, muualla tehtäviin kuvauksiin lisätään kilometrikorvaukset

* Kuvaustilanteesta saa napata kännykkäkuvan muistoksi ja jakaa vapaasti somessa, mutta pyytäisin että muutoin lasten valokuvaaminen jätettäisiin minulle. Kiitos ymmärryksestänne!