MENU

Vauvakuvaukseen valmistautuminen

Vastasyntyneen valokuvaus tulisi toteuttaa vauvan ollessa alle kahden viikon ikäinen ja valokuvaukset järjestetään lähes aina studiollani. Kuvaukseen tulee varata aikaa 3 tuntia. Newbornkuvauksessa mennään aina vauvan ehdoilla, sillä lapsen turvallisuus ja hyvinvointi menee kaiken edelle! Kuvausaika on pitkä sen vuoksi, että kuvaukset tehdään mahdollisimman kiireettömästi ja aikaa varataan normaalia enemmän myös sen vuoksi, että vauva voi syödä silloin kun siihen on tarve.

Aikaa varatessasi ilmoita minulle laskettu aikasi, niin räätälöidään alustava aika sen ympärille ja muutetaan sitä tarvittaessa vielä vauvan syntymän jälkeen mikäli tilanne sen vaatii.

Olen kuvannut vastasyntyneitä useiden vuosien ajan ja vauvojen käsittely on minulle tuttua ja olen hoitanut vauvoja jo ihan pienestä tytöstä saakka. Olen perehtynyt vauvojen käsittelyyn ja turvallisuus on minulle kaikki kaikessa. Kuvaustila lämmitetään aina ennen vauvan kuvausta, jotta pienellä on hyvä ja lämmin olla ja käsittelen vauvoja kirjaimellisestikin aina silkkihansikkain.

Minulta löytyy paljon erilaista rekvisiittaa erilaisista myssyistä ja asusteista aina pääkoristeisiin, jotka ovat kaikki valmistettu vastasyntyneiden valokuvausta varten. Laajasta rekvisiittavarastostani löytyy myös erilaisia koreja, vilttejä ja peittoja, joihin vauvan voi kauniisti asetella. Mikäli sinulla on jotakin omaa rekvisiittaa kuvausta varten, älä epäröi ottaa sitä mukaan.

 

Ennen kuvausta:

 • Pyri syöttämään pikkuista mahdollisimman tiheästi ennen kuvausta ja varaudu syöttämään pikkuista vielä studiolla saapuessanne. Tavoitteena olisi tarjota pienelle masu pullolleen maitoa, jolloin saamme hänet tyytyväiseksi kuvausten ajaksi, tai ainakin aluksi :) * Yrittäkää pitää vauvaa hereillä mahdollisuuksien mukaan ennen kuvausten alkamista. Kylpekää ja seurustelkaa, tällä takaamme uneliaat kuvaukset ja minun täydellisen keskittymisen valokuvaukseen.
 • Löysennä vaippaa ennen tuloanne hiukan, jolloin iholle ei jäisi painaumia.
 • Kuvaukseen tullessanne pukekaa vauvalle päälle kuvaukseen sopiva neutraalin sävyinen (valkoinen, beige, ruskea) body.
 • Ota vauvalle mukaan harsoja, vaippoja, tutti, maitopullo sekä itsellesi juotavaa.
 • Äideille muutama neuvo ennen kuvausta:
   • pyri välttämään kahvia kuvauspäivänä, sillä kofeiini vaikuttaa myös vauvan vireystilaan.
   • tee meikistä hieman arkimeikkiä vahvempi ja nappaa meikkipussukka mukaan kuvauspaikalle
   • hiukset ovat parhaimmat aukinaisena ja keveinä laineina
   • muista kynsien siistiminen ennen kuvasta

 

Se mitä puet, voi olla yksi kuvan tärkeimmistä yksityiskohdista

Vauvakuvauksen yhteydessä voimme ottaa myös perhe- tai sisaruskuvia. Tätä varten huomioikaa myös oma vaatetus, jonka tulisi olla mahdollisimman kevyt, yhtenäinen ja neutraali. Tytöille ja äidille suosittelen ilmavia mekkoja, pitsiä ja villaa, pellavaa ja miehille neutraaleja ja luonnonläheisiä sävyjä.  Välttäkää kylmiä/sinisiä sekä mustia sävyjä sekä printtikuvioita ja logoja paidoissa sekä täysin yhtenäisiä asuja keskenään.

Olen kerännyt Pinterestiin esimerkkejä asuista, hae inspiraatiota painamalla TÄSTÄ. Pinterestistä löydät myös GALLERIAN, joka sisältää studioni lainarekin asuja. Galleriassa on tällä hetkellä vain murto-osa asuista ja päivitän kuvia jatkuvasti.

Studiolla on myös pieni lainarekki, josta löytyy äideille asuja, jotka edustavat parhaiten tyyliäsi. Mekot ovat kokoa S-L. Vastasyntyneille sekä vauvoille löytyy myös asuja aina kokoon 80 saakka.

Voitte tulla studiolle rennossa oloasussa ja ottaa kuvausvaatteet mukaan erikseen :)