MENU

Tervetuloa vauvakuvaukseen!

Kiitos että olet varannut ajan vauvakuvaukseen, aivan ihana päästä ikusitamaan teidän perheelle muistot tuosta tärkeästä ajasta. Minä olen Susanna, kahden pojan äiti ja avovaimo sekä valokuvaaja täydestä rakkaudesta lajiin. Minulla on kokemus vastasyntyneiden valokuvaamisesta jo 8 vuoden ajalta. Kuvaan pääasiassa vain lapsia ja perheitä, koska rakastan sitä, täydestä sydämestäni. Kuvaustyylini sekä studion sisustus on rennon boheemi, rakastan lämpimiä sävyjä! Sen lisäksi että kuvissa näkyy boheemi studioni, kuvaan lisäksi myös hyvin hillittyjä ja ajattomia kuvia vauvasta valkoisella taustalla.

Tavoitteeni on ikuistaa teille kuviksi tuo aika, joka on vain silmänräpäys elämässänne. Ikustaa teidän halittelua ja sylittelä, pienen vauvan nuuskuttelua ja aitoa onnea, jotta pääsette palaamaan niihin hetkiin kuvia selaillessa milloin tahansa.

Mikäli tulee mitään kysyttävää ennen kuvausta, voitte aina lähettää minulle viestiä sähköpostilla tai vaikka whatsupinkin kautta 0400 472 442 :)

Kuvaukseen tulee varata aikaa 3 tuntia, ja kuvaus edetään aina vauvan ehdoilla, sillä lapsen turvallisuus ja hyvinvointi on tärkeintä! Kuvausaika on pitkä sen vuoksi, että kuvaukset tehdään mahdollisimman kiireettömästi ja aikaa varataan normaalia enemmän myös sen vuoksi, että vauva voi syödä ja sylitellä aina silloin kun siihen on tarve.

Vauvojen käsittely on minulle tuttua ja olen hoitanut vauvoja jo ihan pienestä tytöstä saakka. Olen perehtynyt vauvojen käsittelyyn ja turvallisuus on minulle kaikki kaikessa. Kuvaustila lämmitetään aina ennen vauvan kuvausta, jotta pienellä on hyvä ja lämmin olla ja käsittelen vauvoja kirjaimellisestikin aina silkkihansikkain.

Minulta löytyy laajalti erilaista rekvisiittaa erilaisista myssyistä ja asusteista aina pääkoristeisiin, jotka ovat kaikki valmistettu vastasyntyneiden valokuvausta varten. Laajasta rekvisiittavarastostani löytyy myös erilaisia koreja, vilttejä ja peittoja, joihin vauvan voi kauniisti asetella. Mikäli sinulla on jotakin omaa rekvisiittaa kuvausta varten, älä epäröi ottaa sitä mukaan.

Newbornkuvauksessa kuvataan vauvan lisäksi myös vanhempia vauvan kanssa erikseen sekä yhdessä. Isommat sisarukset ovat myös lämpimästi tervetuloa kuvaukseen.

Ennen kuvausta

- Pyri syöttämään pikkuinen juuri ennen kuvausta, jolloin saadaan taattua levolliset ja uniset kuvaukset. Tavoitteena olisi tarjota pienelle masu pullolleen maitoa, jolloin saamme hänet tyytyväiseksi kuvausten ajaksi, tai ainakin aluksi :)

- Koittakaa pitää vauvaa hereillä mahdollisuuksien mukaan ennen kuvausten alkamista. Kylpekää ja seurustelkaa, tällä takaamme uneliaat kuvaukset ja minun täydellisen keskittymisen valokuvaukseen.

- Löysennä vaippaa ennen tuloanne hiukan, jolloin iholle ei jäisi painaumia.
Kuvaukseen tullessanne pukekaa vauvalle päälle kuvaukseen sopiva neutraalin sävyinen (valkoinen, beige, ruskea) body.

- Ota vauvalle mukaan harsoja, vaippoja, tutti, maitopullo sekä itsellesi juotavaa.

Äideille muutama neuvo ennen kuvausta:
- pyri välttämään kahvia kuvauspäivänä, sillä kofeiini vaikuttaa myös vauvan vireystilaan
- tee meikistä hieman arkimeikkiä vahvempi ja nappaa meikkipussukka mukaan kuvauspaikalle
- hiukset ovat parhaimmat aukinaisena ja keveinä laineina
- älä laita itseruskettavaa ennen kuvausta, ettei ihosta tule laikukasta
- mikäli haluat käyttää lainavaaterekin asuja, pue yllesi nudet alusvaatteet (ja mielellään olkaimettomat rintaliivit)
- muista myös kynsien siistiminen ennen kuvausta

Vaatetus on tärkeä osa harmonista kokonaisuutta

Vauva kuvataan pääasiassa studiolta löytyvissä kapalossa tai halutessanne myös bodyssä. Vauvalle ei tarvitse ottaa mukaan kuin neutraalinsävyinen body (ei mielellään kietaisubodya).

Vauvakuvauksen yhteydessä voimme ottaa myös perhe- tai sisaruskuvia. Tätä varten huomioikaa myös oma vaatetus, jonka tulisi olla mahdollisimman kevyt, yhtenäinen ja neutraali. Tytöille ja äidille suosittelen ilmavia mekkoja, pitsiä ja villaa, pellavaa ja miehille neutraaleja ja luonnonläheisiä sävyjä, neuleita tai rentoja "ei niin virallisia" kauluspaitoja. Välttäkää kylmiä/sinisiä sekä mustia sävyjä sekä printtikuvioita ja logoja paidoissa sekä täysin yhtenäisiä asuja keskenään.

Olen kerännyt Pinterestiin esimerkkejä asuista. Pinterestistä löydät myös gallerian, joka sisältää studioni lainarekin asuja. Galleriassa on tällä hetkellä vain murto-osa asuista ja päivitän kuvia jatkuvasti. Kurkkaa linkit alta!

Studiolla on myös pieni lainarekki, josta löytyy äideille asuja, jotka edustavat parhaiten tyyliäsi. Mekot ovat kokoa S-L. Vastasyntyneille sekä vauvoille löytyy myös asuja aina kokoon 80 saakka.

Voitte tulla studiolle rennossa oloasussa ja ottaa kuvausvaatteet mukaan erikseen :)

Kuvauksen jälkeen

Toimitan linkin sekä salasanan luonnosgalleriaan 1-2 viikon kuluessa kuvauksesta. Luonnosgalleria sisältää lähes valmiiksi käsitellyt kuvat, joista löytyy niin väri- kuin mustavalkokuviakin.

Galleriasta pääsette valitsemaan haluamanne kuvat painamalla sydämen merkkiä kuvan ylälaidasta ja toimittamalla minulle valintanne "send to your photographer" painikkeella. Kuvavalinnat tehtyänne viimeistelen kuvista vielä ihon sekä taustan (korjaan mahdollisia roskia, näppyjä sekä ryppyjä kankaista) jonka jälkeen toimitan valmiit kuvat WeTransfer -ohjelman kautta tai vaihtoehtoisesti postilla, mikäli tilaatte fine art kuvatuotteita.

Digikuvat tulette saamaan täyden resoluution kokoisina sekä web-kokoisina tiedostoina. Printit ovat museolaatuisia, eli parasta mitä voin tarjota. Fine Art -kuvat ovat 100% puuvillaa, joissa kuvien sävyt sekä tarkkuun toistuvat juuri kuten olen ne määritellyt.

Pian nähdään! Lämpimästi tervetuloa!